Što nas je naučila Ana

“Hoće li Ana kad hrane ima,

hranu podijeliti s prijateljima?

Ana se veseli kada hranu dijeli.

U društvu je jelo slađe,

a hrane se uvijek nađe.”

Zdrava hrana

Već neko vrijeme čitamo seriju slikovnica “Što sve Ana zna…”. Trenutno nam je najdraža “Zdrava hrana”, a obradili smo i “Potrebe” i “Lijepo ponašanje”. Ova je serija slikovnica namjenjena najmanjima pisana u rimi, a kroz svakodnevne situacije vezane za prehranu ili za lijepo ponašanje, za ponašanje u prometu i sl., glavna junakinja Ana pruža djeci model lijepog ponašanja, ponašanja za stolom, u prometu, uči ih o zdravoj (pre)hrani.

Stranice se preklapaju pa dok knjigu čitate s malenima ona stvara zanimljivu i interaktivnu igračku jer uvijek ih zanima što se nalazi ispod…a uz to djeca zaista mogu usvojiti korisne i dobre savjete.

Što se tiče nama trenutno najdraže “Zdrava hrana”, Ana nas uči kako je i zašto važno prati ruke prije jela, kako je važno svaku hranu probati, jesti umjereno i uvijek izabrati zdravu umjesto brze hrane. Dijeliti ju s prijateljima, piti vodu i sok od naranče, i jesti mnogo vitamina.

“Jedite dinje i lubenice

kao najveće slastice.

Špinat i kelj hrana su prava,

od njih su djeca lijepa i zdrava.”

Autor je Simeon Marković,ilustrator Dušan Pavlić, a izdavač ovih zgodnih slikovnica je Naklada Nika (mogu se naručiti i preko njihove web stranice http://nakladanika.hr ).

Preporučujemo i ostale slikovnice iz serije, ali i slikovnicu “Potrebe” istih autora. Dovoljno je reći da smo mi uz ovu slikovnicu i pjesmicu “Piškim, kakim sad je bolje, idem dalje dobre volje…” odradili već dva odvikavanja od pelena.

Podijeli...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *