Pite i bureci

JUFKE

Namjensko brašno za tanka tijesta (pokušajte nabaviti Zrin brašno)

Prstohvat- dva soli

Hladna voda (brašno : voda u omjeru 80:20)

Zamijesiti tijesto, staviti u posudu I nauljiti ga pa ostaviti da stoji 1 h. Tijesto razvaljati koliko god možete, nauljiti posebno na krajevima I zatim prstima razvlačiti na sve strane.

Nadjev stavljati u jedan red uzduž tijesta, zarolati kao palačinku, odrezati pa praviti pužiće. Istu radnju ponavljati dok se ne potroši čitavo tijesto I nadjev.

Bureke slagati u nauljeni lim jednog do drugog, premazati ih uljem I preliti smjesom razmućenog jajeta I mlijeka te staviti u vruću pećnicu na 220 stupnjeva.

Kad su pečeni nakapati ih rastopljenim maslacem I prekriti krpom.

Slika

Nadjev za pite od sira:

1 kg kravljeg sira

3 jaja

sol

1 kiselo vrhnje

1 žličica praška za pecivo

 

Nadjev za bureke

Mljeveno meso (kombinacija junetine I puretine je najbolja)

1 prodinstani luk

Sol, papar

Ulje

Malo vode

 

Nadjev za pite od špinata

1 kg špinata (očistiti ga I posoliti pa nakon što odstoji 15 min, rukama iscijediti)

4 jaja

sol

1 kiselo vrhnje

šalica vrhnja za kuhanje

malo ulja

Pitu od špinata iliti zeljanicu bolje je raditi “bacanu”- tako da se na sredinu tijesta stavi dio nadjeva pa se tijesto prebacuje kao da se mota koverta, zatim se stavi još dio nadjeva I opet slaže koverta…na kraju se naulji I prelije smjesom razmućenog jajeta I mlijeka.

Slika

Slika

Podijeli...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *