Bruschetta

Bruschetta s rajčicama (Italija)

Kruh, izrezan na kriške

Maslinovo ulje

Sol

Rajčica

Mladi luk

Češnjak

Bosiljak

Kruh narezati na kriške, posložiti u papirom obložen lim i pokapati maslinovim uljem. Zapeći u pećnici na 200 stupnjeva, dok lagano ne porumene.

U ispečen, tostiran kruh utrljati češnjak i pustiti ga minutu dvije sa strane (stavite li smjesu od paradajza na prevruć kruh postat će gnjecav).

U međuvremenu pripremiti smjesu za bruschette- rajčicu nasjeckati na sitne kockice, dodati jednako tako nasjeckan mladi luk i bosiljak. Posoliti i preliti s malo maslinovog ulja pa sve promiješati.

Stavljati na kruh, pokapati s još malo maslinovog ulja (perche l’olio di oliva ti fa molto bene) i ukrasiti bosiljkom.

Buon appetito!

Podijeli...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *