Kontakt

Tko se krije iza naziva Njamanjama?

Jedna Iva, rođena otočanka sa stalnom adresom u Zagrebu, novinarka po diplomi, marketingašica po iskustvu, kreativka po interesima i osobnosti, stalno u potrazi za dobrom pričom, fotografijom, putovanjem, finim jelom i nezaboravnim iskustvom. Po zanimanju mama, ostalo je manje bitno.
Omiljeni predmeti: kofer, knjiga i kuhača.

No, u priči Njamanjama, Iva nije sama. Ima nas petero. Jedan Tata, tri zvjerke u dobi od 7.5, 6 i 4.5  godine i  NjamaMama.
Puno putujemo. Svi zajedno. Tata i Mama ponekad sami (i to se treba).
Reakcije na putovanja s djecom su…pa otprilike kao da nekome objaviš da ti raste rep od kave. A reakcije na informaciju da ne putujemo “s agencijom” već da sva putovanja od početka do kraja (organizacije prijevoza, smještaja, rezervacije restorana, kompletnog itinerara koji je prilagođen djeci a ne samo odraslima isl. ) radimo apsolutno sami…nema riječi koje bi opisale te izraze lica. Šok i nevjericu.
Zašto to radimo? Odakle nam volja?
Mama i Tata odlučili sanjarenje pretvoriti u zbilju i svojim zvjerkama pokazati svijet. I naučiti ih da nikada nisi ni premali ni prestar da sanjaš i putuješ, da skitaš i učiš, da otvoriš srce i ostvaruješ snove.
Na slikama iz putovnica zvjerke su neprepoznatljive jer su prve putovnice dobili prije nego su naučili sjediti, a kamoli držati žlicu u ruci. No, to nas nikada nije spriječilo da putujemo. Kolica, pelene, tisuće sitnica potrebne za jednu majušnu bebu su samo jedna stavka na check listi prije putovanja. Kolica nikada nismo dugo koristili jer imamo dvije zdrave noge koje su prehodale ceste i ulice velikog dijela Starog kontinenta. Velike noge su šetale i dalje. A što li tek planiramo!
Istina, mami otpadaju leđa od popularne “klokanice”, ali što je malo boli u odnosu na sva skupljena iskustva i uspomene?
Putujemo, skitamo se, vozimo se, letimo, plovimo. Istražujemo zemlje, gradove, kulture, običaje, povijest, a posebno nam je drago istraživati tradicionalnu kuhinju svake zemlje koju posjetimo.

Srećicu i uspomene volimo dijeliti, recepte ne čuvamo ljubomorno, ideje i iskustva su tu da inspiriraju- zato je nastao ovaj blog. I Facebook stranica istog naziva. I Instagram profil. Ima nas posvuda.

Za sva pitanja, kritike i pohvale čekamo vas na: idemo@njamanjamaposvijetu.hr

 

 

Copyright: Svi tekstovi, fotografije, video zapisi i ostali materijali na web lokaciji vlasništvo su autorice . Nije dopušteno korištenje istih bez pismene dozvole.